Kommunalvalg 13′


Partiernes holdning til Ladegårds Å og Åboulevarden

Nedenfor kan du se hvilke partier der har Ladegårds Å med i valgprogrammet og hvilke udtalelser politikerne er kommet med.

OBS! Frederiksbergborger se her.

Opdateret: 18. november 2013.

valgoversigt_kbh


21 Comments on “Kommunalvalg 13′

 1. Hvordan ser situationen ud på Frederiksberg Rådhus? Jeg bor lige på Frederiksberg siden af Aaboulevarden og lader gerne min stemme falde ift. holdningen til Ladegårds Å projektet…

  • Hej Rasmus
   Vi er ikke så stærke på hvad der foregår blandt politikerne på Frederiksberg, men vi har ca. 2000 underskrifter fra jer.

   Jeg kan kun opfordre til at skrive til politikerne og spørge dem hvad deres holdning er. Og så vil vi meget gerne have det at vide på sitet her, så vi kan få lavet en oversigt.

 2. Jeg har i dag sendt en mail til alle dem der stiller op for det parti jeg normalt stemmer på med en opfordring om at få projektet med ind i valgkampen – Lad os håbe at vi efter kommunevalget har en massivt flertal siddende i BR der er parate til at støtte op om projektet.

 3. Jeg bor ganske vist ikke i København men vil alligevel give mit besyv med. Vel er det et dyrt project men det er diverse broer over farvandene også selv om de er brugerbetalt. Jeg mener jeg kan huske Ladegårdsåen i starten af 50eren da jeg var 7-8 år og cyklede langs med den der var penge til at dække den til så må der vel også være penge til at åbne den igen så ikke så meget slinger bare se at komme i omdrejninger.

 4. Hej!
  Da man kunne stemme stod Frederiksberg kommune ikke på listen, hvilket undrede mig….men vi kan åbenbart godt afgive vores stemme, læser jeg her på siden! Hvor gør jeg så det? -Nu har jeg nemlig slettet den forrige mail, hvor det stod!!
  Hilsen Pi

  • Hej Pi
   Du kan stemme til kommunalvalget på Frederiksberg den 19. november men ikke til bestyrelsesvalget i HoFor, som er Hovestadens Forsyning.

   Mvh
   Anders
   ladegaardsaaen.dk

 5. Hvorfor taler ingen om at åbne åen i Rantzausgade? Det ville give hele området et meget tiltrængt løft med nye butikker, cafeer og grønt byliv. Desuden vil det begrænse trafikken af biler med skumle typer, der dominerer gaden især om aftenen.

  • Hej Henrik
   Forvaltningen fandt ud af, at Rantzausgade var for lille til at håndtere skybrud, så politikerne stemte det ud af skybrudsplanen. Kanalen ville blive en smal og meget dyb kanal med lidt vand i bunden.

   Og så er åen jo naturligt under Åboulevard/Ågade/Bispeengbuen.

   Mvh
   Anders

  • Jeg syntes det lyder som en fantastisk ide. Jeg forestiller mig lidt at Rantzausgade i samme omgang med at åben kunne komme op og der kunne bygges en tunnel under Ågade at dette ville løfte hele kvarteret, og der skulle gentænktes hvordan man som bilist kommer fra Ågade og ned af fx jagtvej, hvilket ville præge et løft af Rantzausgade som skulle inddrages i den forbindelse, evt omkring gangbroen eller hvor Bulowsvej begynder.

   Kh

 6. Jeg er ogsaa stor fan af ideen om at genaabne aaen. Er der nogen estimater af hvor lang tid anlaegsarbejdet vil tage saafremt det lykkes?

  • Hej SLB.
   Det vil tage 4 år. Men byggepladsen vil ikke være hos dig hele tiden, da den vil flytte rundt over de 2,5 kilometer, som åen er.

   Mvh
   Anders

 7. Pia Allerslev udtaler sig om en tidligere undersøgelse af en nedgravning af H. C. Andersens Boulevard og viderebringer en myte om, at projektet vil være urealistisk dyrt. Ifølge Rambølls undersøgelse fra marts i år koster 1 km nedgravet tunnel (lidt længere end HCAB) 2 mia. kr., hvilket må siges at være en rimelig pris for de enorme klima- og miljømæssige forbedringer en tunnel for den gennemkørende trafik vil betyde.

  Mvh
  Jan

  • Hej Jan
   Tak for din kommentar. Jeg kender godt til dit gode arbejde for H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen, som jeg ved at Miljøpunkt Indre By også støtter.

   Mvh
   Anders fra Åbn Åen

 8. Min stemme går også 100% til en politiker der støtter op om den her sag!
  Det vil være fantastisk for byen, og vi vil måske få vores tørre kældre tilbage..

 9. Jeg lader min stemme gå til den kandidat jeg tror mest på i forhold til at arbejde for projektet. Desværre har jeg ikke fundet kandidaten endnu.

  Er træt af at opleve at politikerne praler af at have flyttet trafikken fra resten af bydelen og ud på de store veje. Ikke at der i sig selv er noget galt i at hjælpe med at få fjernet trafikken. Men man kunne lige så godt have givet skattelettelse til dem som ikke bor ud til Ågade/Åboulevard. Der er jo for os som bor ud til Ågade/Åboulevard tale om en reallivskvalitetsforringelse (hvis nogen kan korte ordet ned hører jeg gerne om det).

  Vi har de samme problemer som folk der bor på mindre veje plus nogle ekstra udfordringer, men vores livskvalitet betyder tydeligvis ikke det samme for politikerne.

  • Hej Christian
   Det er et meget stort problem, når den ‘grønne’ politik på de mindre gader bare fører til, at bilerne flyttes ud på nogle få veje, som nu minder mere og mere om motorveje.
   Senest har Trængselskommissionen foreslået at føre endnu flere biler ud på Åboulevarden! Og det vil aldrig stoppe, fordi Åboulevarden-H.C. Andersens Boulevard er eneste større vej fra Amager (200.000 beboere) til resten af byen.

   Du må komme til valgmødet den 13. november og spørge politikerne hvad de egentlig forestiller sig?

   Mvh
   Anders fra Åbn Åen

 10. Der er kommunalvalg i morgen. Er er der nogen der har fundet ud af hvilke kandidater fra enhedslisten der er for åbningen af Ladegaardsaaen i Frederiksberg kommune? HJÆLP. Ellers, vil en stemme på mit parti være nok?

 11. Hej Alle,

  Så er det dagen hvor der skal stemmes. Jeg er selv meget i tvivl om hvilken kandidat der er den rette, særligt fordi jeg bor lige op til Ågade, og syntes at det er højt på min prioritetsliste. Umiddelbart har jeg en ide om at A og SF støtter op om dette, jeg tænker lidt Andreas Kreil, selvom Nina Kreil også har en masse gode ideer til det grønne byrum sammen med en masse andre flyvende partier. Er der nogle som har et bedre bud?

  Kh Elise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*